Välkommen


Behandlingar


Avspänningsmassage Sittande massage Djupvåg
Kraniosakral terapi Massage för häst&hund  Medicinsk laser 
Transhealing

Läs mer under varje rubrik för att få veta mer, om varje metod. Jag utför oftast en kombination av dessa, på varje enskild individ för att hitta bästa alternativet för dig.

Jag strävar efter att hjälpa dig och ditt djur till en mer välmående tillvaro genom att behandla kropp och själ. Behandlingarna sker i trygg miljö i mitt behandlingsrum på gården eller hemma hos kund efter önskemål. Häst/hundbehandlingar sker främst i deras hemmiljö. Viss behandling kan även utföras på distans.


All min behandling sker som komplement till traditionell veterinärvård/sjukvård. Självklart har jag tystnadsplikt.


Avspänningsmassage

Massage för välbefinnande!

Bra vid dessa problem:
 • Stress
 • Muskelspänningar
Avspänningsmassage är ren avslappning. Utförs på rygg, skalp och ansikte eller enbart på ryggen om du föredrar det. Jag använder mig av främst lätta strykningar och friktioner. Denna typ av massage passar dig som vill njuta och koppla av. Den hjälper din kropp att slappna av och varva ner.

Har du smärta i kroppen du vill få bukt med? Då rekommenderar jag  medicinsk laser eller djupvågsbehandling som ett komplement till avspänningsmassage.

Sittande massage

En lättberöringsmassage som utförs på händer, skuldror, nacke och huvud. 

 • Bra om du är rörelsehindrad, svårt att ligga på en massagebänk
 • Motverkar stress
Massagen ges utanpå kläder medan du sitter bekvämt i en stol.
Att mjukt påverka axlar och nacke hjälper kroppen att släppa på spänningar och därmed slappna av.

Avstressande behandling som passar alla, men passar särskilt bra till dig som är rörelsehindrad eller av andra skäl har svårt att ligga på en massagebänk.

Djupvågsbehandling

Djupvågsbehandling – effektiv mot värk och spänningar. Jobbar djupt in i kroppen! Samtidigt upplevs den som väldigt avslappnande.

Bra vid dessa problem:
 • Djupa muskelspänningar/muskelvärk
 • Snedhet i kroppen
 • Whiplashskada
 • Överrörlighet
 • Ryggskott

Maskinen jag använder mig av skapar mekaniska pulsningar som går väldigt djupt ned i muskler och underliggade vävnad, djupare än vad massage kan göra. Pulsningen skapar rörelse i vävnaden och "skakar" igång stora områden i kroppen, både brett och djupt.

Man behandlar kroppens bindväv (fascia). Det leder till smärtlindring och ökad elasticitet i vävnaden. Man kan uttrycka sig som att vårt skelett flyter i vår bindväv. Via bindväven sitter allt ihop från hudnära till muskler till organ - hela kroppen är en struktur. Bindväven liknar en kroppsstrumpa. I bindväven finns ett antal olika bindvävskanaler som kopplar ihop kroppen från nacke ner till tåspets.

Muskler arbetar inte isolerat utan tillsammans, ihoplänkade med bindväven. Bindväven har en stor betydelse för kroppens biomekanik och hållning.

Genom forskning har man kommit fram till att manuell terapi som exempelvis massage till stor del handlar om förflyttning av vatten i vävnaden och via djupvågen ökar man genomströmningen av vatten 3-12 gånger, beroende på vilken frekvens man använder.

I bindväven finns det 6 gånger fler nervceller än i t ex muskler, vilket gör att man får smärtlindring samtidigt som elasticiteten i vävnaden ökar.

Ovanstående gäller även för häst då bindvävens betydelse är lika stor och forskning visar på att hästens fascialinjer liknar de hos människan.

När man placerar maskinen mot en hästs nackparti kan man följa vibrationen över ryggen och ända bak till svansen. Behandlingen upplevs av de allra flesta, häst som människa, som behaglig eftersom man kan hålla till en bit ifrån det ömmande området; pulsningarna sprids genom kroppen. I vissa fall kan man dock behöva vara vid det ställe som smärtar.

Även hundar behandlas med mycket gott resultat.

Länk till tillverkaren: http://atlasbalans.com/sv/

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en gren inom osteopatin. Terapeutens roll är att assistera kroppen/vävnaden till självläkning. Använder vissa grepp från den kraniosakrala terapin, vid behandling av människa för att komma åt djupa lager av fascian.

Bra vid dessa problem hos häst:

 • Snedhet i kroppen
 • Muskelspänningar
 • Stress
 • Beteendemässiga problem

I många av mina behandlingar av häst ingår kraniosakral terapi eftersom den kompletterar mina andra behandlingar väldigt bra. Det är en mjuk, men effektfull metod som de flesta hästar tycker om, vilket gör det lätt för mig att "få hästen med mig" och få en positiv respons av hästen.

Den amerikanske osteopaten William G Sutherland utvecklade på 1920-talet den kraniosakrala behandlingsmetoden. Han började intressera sig för kraniets anatomi och fysiologi. Han upptäckte att hjärnan, hjärnhinnorna, ryggmärgen och korsbenet tillsammans med cerebrospinalvätskan utgör ett slutet hydrauliskt system. Precis som det kardiovaskulära systemet har det kraniosakrala sin egen puls. När en kropp befinner sig i ohälsa blir detta system kraftigt påverkat. Kraniosakral behandling hjälper då till att återställa systemet.

Den kraniosakrala behandlingsmetoden påverkar främst fem områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna. Behandlingsmetoden är mycket skonsam och behaglig för patienten och medverkar till att kroppen ska kunna läka sig själv.


Kraniosakral behandling har visat sig kunna ge god effekt på patienter som har problem med nacke, rygg och/eller höfter, stressrelaterade problem såsom rastlöshet och oro, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, fibromyalgi och utbrändhet. Vid medicinsk forskning i USA och England har man också kunnat påvisa att denna terapiform har en positiv inverkan på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.
(Källa: Kraniosakrala Terapeutförbundet KSTF)

Massage

Jag är utbildad massageterapeut för häst och hund hos Svensk terapeut utbildning i Genuin Svensk Massage (GSM). Denna massage är en kraftigare massage som jobbar mer på djupet, vilket ger ett snabbare resultat. 

Bra vid dessa problem hos häst och hund:

 • Muskelspänningar
 • Träningsvärk
 • Dålig blodcirkulation


Att massera djur är ingen modern företeelse. Det finns 15,000 år gamla grottmålningar från Kina som illusterar hästmassage och naturligtvis höll redan de gamla grekerna på; 3000 år gamla dokument skrivna av Flavius Arranius påvisar fördelarna med helkroppsmassage för hundar. Även i Egypten har man funnit olika dokumentationer.
I Sverige var det Per Henrik Ling som på 1800-talet utarbetade den metod som i dag går under rubriken svensk massage eller klassisk massage.

När man masserar, arbetar man med olika tryck på muskler och nerver och ökar således blodcirkulationen. När blodet cirkulerar snabbare transporteras syre och näring effektivare till muskler, bindväv, benväv och inre organ.

Det kan få både fysisk och emotionell verkan, eftersom smärtor och trötthet ofta orsakas av lokal blodbrist. Även lymfflödet ökar och således transporteras slagg-produkter, övesrkottsvätska och bakterier snabbare från vävnaderna. Förutom att massagen är ett bra läkande komplement vid muskulproblem så är den så klart allmänt avslappnande och uppmjukande!

Medicinsk laser

Perfekt vid inflammationer! Jag använder mig av tre olika typer av medicinsk laser, beskriver här nedan skillnaden: (Kombinerar ofta 904:an och 808:an i en behandling).

Infraröd "904" laser, bra vid dessa problem:

 • Ledproblem, exempelvis artros
 • Muskelspänningar
 • Inflammationer
 • Smärta
 • Lymfödem, svullnader
 • Huvudvärk
 • Menssmärtor
Infraröd "808" laser, bra vid dessa problem:
 • Smärtpunkter i muskulatur och leder
 • Senbesvär
 • Hälsporre
Rött ljus, indium laser, bra vid dessa problem:
 • Hudproblem
 • Akne
 • Eksem
 • Svårläkta sår
 • Munsår
 • Vårtor på hand/fot (bäst effekt på barn)

Ordet laser står för Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation och betyder ljusförstärkning genom stimulerad alstring av strålning. Jag använder två typer av medicinsk laser som även kan benämnas med lågeffektslaser eller LLLT. 


Indikationer för medicinsk laser kan göras ännu längre, detta eftersom man påverkar immunförsvaret lokalt, påverkar blodcirkulationen, lasern verkar antiinflammatorisk och man kan direkt påverka olika smärttillstånd!

Ljuset som kommer från lasern har andra egenskaper än vanligt ljus. Det som utmärker laserljuset är att det har en mycket smal bandbredd (en enda våglängd) och dess stora koherens (ordning). Effekterna av den medicinska lasern består av många olika processer. Kortfattat påverkar lasern det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl, ämnesomsättningen i cellerna samt utsöndring av olika ämnen, exempelvis endorfiner och prostaglandiner som påverkar smärttillstånd. Enkelt uttryckt kan man säga att den medicinska lasern "normaliserar vävnaden" och hjälper kroppen till självläkning, vilket är lätt att se vid exempelvis hud och sårbehandling. 

De enda kontraindikationerna är tatueringar och de sorters sjukdomar som man ej får behandla enligt hälso- och sjukvårdslagen. Dessa typer av laser jag använder mig av är inte farlig på något vis, vilket forskning som pågått sedan 60-talet bevisar. Dock säger lagstiftningen att man inte ska titta in i laserljuset.

Den medicinska lasern känner de flesta personer inget obehag av. Den kan vara mycket avslappnande. För personer med stor fysisk smärta kan lasern lämpa sig väldigt bra i jämförelse med massage, för att det inte blir någon kraftig beröring. Dessutom kan laserbehandlingen ges sittandes såväl som liggandes om du har fysiska problem att röra dig.

De vanligaste reaktionerna efter behandlingen är:

- Övergående trötthet

- Obehag som försvinner inom 6-24 timmar. Detta är helt ofarligt och eventuell reaktion uppstår eftersom man via behandlingen accelererar inflammationsprocessen. Kan liknas vid träningsvärk.

- Skenfriskhet. Vid behandlingen får kroppen smärtlindring. Kunden kan då uppleva att tidigare symtom försvunnit och det är då av stor vikt att inte detta område överbelastas.

För bästa behandling med medicinsk laser ska behandlingarna ske med täta intervall. Beroende på skäl till behandlingen, varierar detta intervall.

Jag använder mig av medicinsk laser från Irradia.

För dig som vill fördjupa dig inom ämnet, rekommenderar jag dig att gå vidare till denna pdf fil som heter "Laser som läker" och läsa mer!

Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU har gjort en utvärdering gällande lågeffektslaser, vid långvarig nacksmärta. Läs vidare här:www.sbu.se/sv/Publicerat/Alert/Laserbehandling-vid-nacksmarta/


Transhealing

Energi behandling!

Söker du efter:
 • Ett inre lugn inombords?
 • Mindre stress?
Då kan transhealing vara ett alternativ för dig. Energierna jobbar på det du behöver hjälp med just nu. För mig är healing självläkning på ett fysiskt, mentalt och andligt plan. Denna typ av healing är den mest direkta och kraftfulla som jag har jobbat med.

Utförs på klient som antingen ligger på en massagebänk och jag sitter vid huvudet, samtidigt som jag placerar mina händer på axlarna. Alternativt sitter klienten i en stol och jag sitter snett bakom, med mina händer placerade på din bröstrygg. Kan även skickas på distans och utföras på djur. Hemma i ert hem eller på distans.

Själva healing processen pågår i ca 20 minuter. Total tid ca 45 minuter.

Innan healingen startar får du berätta varför du vill ha healing, vilket gör att andevärlden både kan jobba på den verkliga orsaken och det du upplever som ett problem, om de skulle vara olika saker. Jag jobbar inte med andlig vägledning under/efter healingsessionen, utan koncentrerar mig på att förmedla den healingenergi som du behöver. I healingprocessen är det fyra ”deltagare” du som klient, jag som utför healingen, andevärlden och den universiella kraften.


Hur många behandlingar som kan behövas är svårt att veta i förväg men oftast märker man förändringar efter 3-5 behandlingar.

Jag kan inte behandla eller bota ett specifikt problem eller sjukdom utan jag hjälper kroppen att läka sig själv.  Det kan vara annat i kroppen som behöver läkas innan kroppen kan komma tillrätta med det som du upplever som det problemet.

Alla typer av healing kan starta upp en personlig utveckling inom dig vilket gör att du växer som människa. Denna process kan både vara härlig och jobbig, beroende på vart du är i ditt liv. Det kan även ske en utrensning, både fysiskt och mentalt. Vilket kan visa sig som att du behöver dricka mer vatten än vanligt eller under kortare period, måste gå oftare på toaletten. Du kan också uppleva trötthet och behöva mer sömn, vilket främjar kroppens läkande förmåga.